Het leed dat ondernemen heet…?

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is dinsdag 8 mei, ruim 25 graden buiten. Ik zit binnen, boven om precies te zijn, in een kamer achter mijn computer te typen. Wanneer je dit leest klinkt het als een ernstige zaak, maar niets is minder waar. Ik ben bezig met de training waardoor ik straks als zelfstandige aan de slag kan gaan! En hoe gaat dat dan precies? Daar ga ik aankomende weken meer over vertellen.

Enkele weken geleden heb ik mij ingeschreven via de Academie voor Virtueel Professionals voor de training een eigen VP bedrijf. Ik had de balans opgemaakt en mij goed ingelezen en toch was het anders dan ik verwachtte….

Het was beter!

Want om te beginnen is het een grote spannende stap om als zelfstandige aan de slag te gaan, maar dan stap je een wereld binnen van gelijkgestemden; er zijn ook anderen die zich in hebben geschreven! Hoera!

In de twee dagen live training zie en spreek je jouw mede-starters ‘ live’. Wat een verademing, iedereen heeft dezelfde uitdagingen, vragen en onzekerheden. Inmiddels is het 5 weken verder. Vijf weken waarin ik al zoveel meer geleerd heb, en kan genieten van het vooruitzicht om weer aan de slag te gaan. Dat ik straks wel opdrachtgevers nodig heb om het leuke met inkomsten te combineren is nu nog een bijzaak!

Voorlopig heeft de zoektocht naar een naam, boekhouder en de inrichting van het thuis-kantoor de hoogste prioriteit. Want dat is het ‘leed’ van een ondernemer, keuzes maken, voor jezelf en niet te vergeten..voor jezelf!

Leave a Comment